
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Τηγανίτες με φέτα... στην Ήπειρο έτσι τις ονομάζουμε.
Αν δεν κάνω λάθος σε άλλες περιοχές ονομάζονται λαγγίτες;;;
Όπως και να λέγονται είναι πεντανόστιμος. Τραγανές απ' έξω και αφράτες μέσα!!!
Όπως και να λέγονται είναι πεντανόστιμος. Τραγανές απ' έξω και αφράτες μέσα!!!
Υλικά
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1/2 ποτήρι νεράκι (όχι κρύο)
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ αλάτι
- Φέτα τριμμένη (όση ποσότητα εσείς επιθυμείτε)
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το γάλα το νερό και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί η μαγιά και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό λίγο πιο αραιό από του λουκουμά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τέλος τη φέτα και ανακατεύουμε.
- Τηγανίζουμε παίρνοντας κουταλιά - κουταλιά από το μείγμα και τοποθετώντας τες σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι, σε χαμηλή φωτιά.