Τηγανίτες με φέτα

Αλμυρές τηγανίτες με τυρί

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ


Τηγανίτες με φέτα... στην Ήπειρο έτσι τις ονομάζουμε. 
Αν δεν κάνω λάθος σε άλλες περιοχές ονομάζονται λαγγίτες;;;
Όπως και να λέγονται είναι πεντανόστιμος. Τραγανές απ' έξω και αφράτες μέσα!!!
 
 

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1/2 ποτήρι νεράκι (όχι κρύο)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • Φέτα τριμμένη (όση ποσότητα εσείς επιθυμείτε)


Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το γάλα το νερό και τη ζάχαρη. 
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί η μαγιά και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό λίγο πιο αραιό από του λουκουμά.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και τέλος τη φέτα και ανακατεύουμε.
  5. Τηγανίζουμε παίρνοντας κουταλιά - κουταλιά από το μείγμα και τοποθετώντας τες σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι, σε χαμηλή φωτιά.

Εμείς τους απολαμβάνουμε με μπόλικο μέλι και κανέλα!

Αλμυρές τηγανίτες με τυρίΑλμυρές τηγανίτες με τυρί

Δημιουργός συνταγής: Rania Mantopoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!