Κέικ Μήλου

Μηλόπιτα

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ

Έφτιαξα ένα κέικ μήλου σε τηγάνι διαμέτρου 24 εκ.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καραμελοποιώ 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέτω 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Τακτοποιώ 4 μήλα, κομμένα σε όχι πολύ λεπτές φέτες, στις οποίες βάζω 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το χυμό από μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.Μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια

Παντεσπάνι:
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζανι καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Ξύσμα από 1 λεμόνι/τριμμένο

Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης, προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα υγρά προϊόντα, σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μήλο και το λεμόνι, ανακατεύω με μια σπάτουλα. Περιχύνω με το μείγμα τα μήλα, ψήνω  στους 180° για 45 λεπτά.
Αναποδογυρίζω αμέσως σε ταψί αφού το βγάλω από το φούρνο.

Μηλόπιτα
Μηλόπιτα
Μηλόπιτα
Μηλόπιτα

Credits: Snejana Izevkova