Κέικ Μήλου

Μηλόπιτα

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ

Έφτιαξα ένα κέικ μήλου σε τηγάνι διαμέτρου 24 εκ.

Υλικά 
για την καραμελωμένη βάση:
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 μήλα, κομμένα σε όχι πολύ λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για τα μήλα)
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Προαιρετικά: Καρύδια

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Ξύσμα από 1 λεμόνι, τριμμένο

Εκτέλεση
Για την καραμελωμένη βάση
Καραμελώνουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Απλώνουμε το καραμελωμένο μείγμα σε μια φόρμα κέικ.
Τακτοποιούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες πάνω από το καραμελωμένο μείγμα.
Ραντίζουμε τα μήλα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το χυμό από μισό λεμόνι και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Προαιρετικά, προσθέτουμε καρύδια.
Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα υγρά υλικά (γάλα, λάδι, υγρή βανίλια) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μήλο και το ξύσμα λεμονιού. 
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα στη φόρμα.
Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Σερβίρισμα: 
Αμέσως μετά το ψήσιμο, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα για να βγει η καραμελωμένη βάση από πάνω.

Μηλόπιτα
Μηλόπιτα
Μηλόπιτα
Μηλόπιτα

Credits: Snejana Izevkova


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget