Νηστίσιμο Κέικ πορτοκαλιού

Νηστίσιμο Κέικ πορτοκάλι

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Το πιο γευστικό, αφράτο, εύκολο και Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού!

Υλικά:
530 γρ χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα σκόνη
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
300 γρ ζάχαρη
170 ml λάδι ελαφρύ
2 κ.σ. ξύδι
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό και μέσα τη σόδα να αφρίσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μαριζ.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί Νο26, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ: Δημήτρης Μιχαηλίδης (συνταγή), Tzeni Tsanaktsidou (εκτέλεση)