
ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ
Αυτό το κέικ μήλου είναι τόσο αφράτο και νόστιμο, που αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ:
- 4 αυγά
- 2 κούπες του νες καφέ ζάχαρη
- 1 κούπα του νες καφέ ηλιέλαιο
- 1 κούπα του νες καφέ γάλα
- 2 ½ κούπες του νες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 4 μήλα
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- Λίγη επιπλέον ζάχαρη για τα μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά σε μικρή ροή το ηλιέλαιο και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ στο ταψί.
- Προσθέτουμε τα μήλα στο μέσον και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
(Εγώ έκανα διπλή δόση για να το πάω στην εκκλησία μας για αύριο!!!)
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
