
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Φτιάξτε την και καλέστε φίλους να την απολαύσετε παρέα με μπύρα ή κρασάκι!Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (400 γρ.)
- 400 γρ. φέτα
- 250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (π.χ. γραβιέρα, κασέρι, κ.λπ.)
- Πιπεριές (προαιρετικά, κομμένες σε λωρίδες)
- 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
- 6 αυγά
- 1 κουτί σόδα αναψυκτικό (330 ml)
- Ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας στον πάτο, λαδώνοντας κάθε φύλλο ενδιάμεσα.
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε.
- Προσθέτουμε ένα μέρος από τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (φύλλο, λάδωμα, τυριά) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, κρατώντας 3 φύλλα κρούστας για το τελείωμα.
- Στρώνουμε τα τελευταία 3 φύλλα από πάνω, λαδώνοντας ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε την τυρόπιτα με το μίγμα αυγών, κρέμας γάλακτος και σόδας.
- Αφήνουμε την τυρόπιτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C με αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
