
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
Τα πιο νόστιμα, τριφτά εξαιρετικά Μπισκότα Βουτύρου!!
Υλικά:
(Μετράμε τα υλικά με κούπα των 200 ml)
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 185 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 της κούπας γάλα
- 1 αυγό
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. υγρή βανίλια
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για 3 λεπτά.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και σχηματίζουμε τα μπισκότα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
- Προσθέτουμε κερασάκι στην κορυφή κάθε μπισκότου και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou