300-400 γρ. διάφορα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, cheddar)
Αλλαντικά της προτίμησής σας (γαλοπούλα καπνιστή, ζαμπόν)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
Σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το αλάτι, το λευκό πιπέρι (αν χρησιμοποιούμε) και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα μπεσαμέλ, προσθέτουμε τις πένες, τα αλλαντικά σε διάφορα σημεία και ένα μέρος από τα τυριά.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!