
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 250 γρ γάλα φρέσκο
- 2 κουτ σούπας Νες καφέ
- 60 γρ κονιάκ
- 750 γρ μασκαρπόνε
- 170 γρ ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 50 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
- Κακάο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την λευκή ζάχαρη, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Παστεριώνουμε τους κρόκους σε Μπεν Μαρί ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς για 4 με 5 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη.
- Ενώνουμε και τους κρόκους τους οποίους έχουμε παστεριώσει.
- Τέλος με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις, ενώνουμε στο μίγμα και την μαρέγκα.
- Σε πυρέξ ή σε αποσπώμενη φόρμα στρώνουμε μια στρώσει από τα σαβαγιάρ.
- Ένα , ένα τα βουτάμε στο γάλα με τον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
- Πάνω από τα σαβαγιάρ ρίχνουμε την μισή κρέμα .
- Άλλη μια στρώση από τα σαβαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με κακάο , κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara