
ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Έκανα μια ωραία Ζαμπονοτυρόπιτα όλο νοστιμιά για το καφεδάκι μας και ότι θέλει ο καθένας!!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας, κομμένο σε ροδέλες
- 2 αυγά
- 1 κούπα του νες καφέ γάλα
- 1 κούπα του νες καφέ γιαούρτι στραγγιστό
- Μισή κούπα νερό
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 350 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- Τυρί γκούντα τριμμένο
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά για το πυρέξ
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε ροδέλες και τα χωρίζουμε σε τρία μέρη.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Στρώνουμε το πρώτο μέρος των φύλλων στο πυρέξ και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από το ρευστό μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί γκούντα και ψιλοκομμένο ζαμπόν.
- Στρώνουμε το δεύτερο μέρος των φύλλων και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: 2 κουταλιές σούπας από το ρευστό μείγμα, τριμμένο τυρί και ζαμπόν.
- Στρώνουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος των φύλλων, καλύπτοντας με το υπόλοιπο ρευστό μείγμα.
- Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (στις αντιστάσεις) και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει, περίπου 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
