
Απολαύστε αυτές τις νόστιμες αλμυρές φωλιές με σφολιάτα, γεμισμένες με μανιτάρια, φέτα, λουκάνικα και ντομάτα, και ολοκληρωμένες με αυγό.




Ιδανικές για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα που θα εντυπωσιάσει!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100γρ. Μανιταριών
- 150γρ. Φέτα
- 150γρ. Λουκάνικα
- 1 ντομάτα
- 5 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 150 γρ. Γκούντα (προαιρετικά)
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
- Ρόκα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
- Κόβουμε το φύλλο στα τέσσερα.
- Χτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το φύλλο σφολιάτας.
- Γυρνάμε τις άκρες από κάθε κομμάτι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, για να δημιουργηθούν οι φωλιές.
- Κόβουμε τα υλικά σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε με την σειρά μανιτάρια, φέτα, λουκάνικα και ντομάτα στις φωλιές περιμετρικά, αφήνοντας κενό στη μέση για να βάλουμε στη συνέχεια τα αυγά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα αυγά στη μέση κάθε φωλιάς.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε τριμμένη γκούντα και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για άλλα 7-10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ρόκα




Δημιουργός συνταγής: Athanasios Papadimitriou