
Η καλύτερη κρέμα μπανάνας!
Υλικά (για 6 ατομικά μπολ)
Για την κρέμα
- 3 μπανάνες ώριμες
 - 3 κρόκοι αυγών
 - 90 γρ. Ζάχαρη
 - 4 1/2 κ.σ. Κόρν φλάουρ
 - 670 ml Γάλα
 - 1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
 
Για το στήσιμο
- 200 γρ. Μπισκότα (digestive ή πτι μπερ)
 - 400 ml κρέμα γάλακτος
 - 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
 - 1 Μπανάνα
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
 - Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
 - Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
 - Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη.
 - Βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.
 
Στήσιμο
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και κάνουμε σαντιγί.
 - Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
 - Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα.
 - Παίρνουμε τα μπολάκια όπου θα σερβίρουμε το γλυκό και βάζουμε μία στρώση κρέμα, μία σαντιγί, μία μπισκότα μετά πάλι κρέμα και από πάνω σαντιγί.
 - Τέλος κόβουμε την μπανάνα σε μικρές φέτες και τις βάζουμε πάνω από την σαντιγί.
 

Δημιουργός συνταγής: Athanasios Papadimitriou