Κέικ με Μαρμελάδα Φράουλα

Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.!


Υλικά 

  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ (250 ml) 
  • 4 αυγά 
  • 200 ml γάλα 
  • 6 κ.σ. γιαούρτι 
  • 500 γρ αλεύρι Φαρινάπ 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανίλια 
  • 200 - 220 γρ μαρμελάδα φράουλα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. 
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. 
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  5. Στρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 42x32 εκ. με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. 
  6. Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε κουταλιές μαρμελάδας φράουλας σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα. 
  7. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, κάνουμε ελαφριές κινήσεις για να δημιουργήσουμε σχέδια, επιτρέποντας στη μαρμελάδα να εισχωρήσει ελαφρώς μέσα στο κέικ. 
  8. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα από το κέντρο. 
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.! Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.! Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.!


ΠΗΓΗ: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget