
Ένα γρήγορο και ελαφρύ κέικ, σκέτος αφρός, εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση φράουλας.
Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
 - 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ (250 ml)
 - 4 αυγά
 - 200 ml γάλα
 - 6 κ.σ. γιαούρτι
 - 500 γρ αλεύρι Φαρινάπ
 - 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 1 βανίλια
 - 200 - 220 γρ μαρμελάδα φράουλα
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
 - Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
 - Ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
 - Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 - Στρώνουμε ένα ταψάκι διαστάσεων 42x32 εκ. με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
 - Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε κουταλιές μαρμελάδας φράουλας σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα.
 - Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, κάνουμε ελαφριές κινήσεις για να δημιουργήσουμε σχέδια, επιτρέποντας στη μαρμελάδα να εισχωρήσει ελαφρώς μέσα στο κέικ.
 - Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
 - Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
 


