
Ένα μοναδικό cheesecake σοκολάτας που θα καταπλήξει κάθε λάτρη του γλυκού. Η πλούσια σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του τυριού και το τραγανό μπισκότο δημιουργούν έναν συνδυασμό που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε.
Υλικά
Για το cheesecake
- 1 Morfat (φυτική σαντιγί)
 - 1 Μερέντα μαύρης σοκολάτας
 - 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε ή τυρί Φιλαδέλφεια
 - 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
 - 1 ζαχαρούχο γάλα
 - 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 
Για το γλάσο
- 125 γρ. κουβερτούρα
 - 125 γρ. κρέμα γάλακτος
 
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη morfat μέχρι να αφρατέψει λίγο.
 - Προσθέτουμε το τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά.
 - Τέλος, προσθέτουμε τη Μερέντα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
 - Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
 - Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.
 - Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
 - Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα.
 - Σπάζουμε τα μπισκότα Μιράντα σε κομμάτια (όπως φτιάχνουμε το μωσαϊκό) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.
 - Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου πάνω από την κρέμα τυριού και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
 - Όταν το γλυκό παγώσει, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
 - Για το γλάσο σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
 - Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια περιχύνουμε πάνω στο cheesecake.
 
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

