3/4 της κούπας παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (αν το θέλετε)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα και το τυρί.
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά.
Αφήνουμε για λίγο την ζύμη μας να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε λεπτά κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170' για 20-25'.
Αν τα θέλουμε πιό τραγανά, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε για 5-10' έξω και μετά τα ξαναβάζουμε στον φούρνο και τα στεγνώνουμε για 5' στον αέρα.
Παρατηρήσεις
Μπορούμε να τα πλάσουμε και κορδόνια λεπτά και για να μην πλάθουμε ενα ενα, ανοίγουμε φύλλο στο πάχος που τα θέλουμε και κόβουμε λωρίδες με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα. Ετσι κερδίζουμε και χρόνο απο το πλάσιμο και χώρο στα ταψιά.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!