
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ
Υπέροχα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα, ιδανικά για την περίοδο της νηστείας.
Υλικά
- 150 γρ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Περίπου 400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- 1 πλάκα κουβερτούρα
- Ινδοκάρυδο και ξηροί καρποί για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το φυτικό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το σπορέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι για να σχηματίσουμε γραμμές.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε το σχέδιο.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα πτι φουρ στη σοκολάτα.
- Αμέσως μετά, τα περνάμε από το ινδοκάρυδο ή τους ξηρούς καρπούς.
- Αφήνουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου
