Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κεράσια.
Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά.
Τα ξαφρίζουμε και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε μόνο το σιρόπι μαζί με τη γλυκόζη και τα φύλλα αρμπαρόριζας για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τα κεράσια και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε όλα μαζί για δέκα λεπτά.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!