
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΝΟΥ
Απολαύστε αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με χταπόδι και πατάτες, εμπλουτισμένο με αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν την αυθεντική μοναστηριακή κουζίνα.
Υλικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό)
- 1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- Κόκκινο πιπέρι
- Κύμινο
- Ρίγανη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το χταπόδι ολόκληρο με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρούμε από το ζουμί και το κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το χταποδόζουμο για αργότερα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το ξυλάκι κανέλας, κόκκινο πιπέρι, κύμινο, ρίγανη και αλάτι.
- Αντί για νερό, προσθέτουμε το χταποδόζουμο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και οι γεύσεις να δέσουν μεταξύ τους.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, απολαμβάνοντας τη μοναδική του γεύση.
