Αυγά με Ντομάτα, Πιπεριά και Φέτα (Στραπατσάδα)

Αυγά με Ντομάτα ή Στραπατσάδα ή Καγιανάς

ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ (ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ)


Αυτό το πιάτο είναι απλό, όπως ακριβώς το θέλουμε όταν δεν έχουμε χρόνο ή διάθεση για πολλά. Ντοματούλα και πιπεριά, φρέσκα αυγουλάκια και φετούλα και έχεις το πιο νόστιμο φαγητό!
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι για να σφουγγίζει όλη τη νοστιμιά από το πιάτο!!


Υλικά

  • 4 αυγά
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (με προσοχή, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μια πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε την πιπεριά, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε μέρος από τα υγρά τους.
  3. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά και τη ζάχαρη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και ανακατεύουμε.
  5. Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα στο τηγάνι, χωρίς να ανακατέψουμε αμέσως.
  6. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το ασπράδι των αυγών, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  7. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.
  8. Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  9. Μόλις η φέτα λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  10. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Καλή όρεξη!

Αυγά με Ντομάτα ή Στραπατσάδα ή ΚαγιανάςΑυγά με Ντομάτα ή Στραπατσάδα ή Καγιανάς

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!