
ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ (ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ)
Αυτό το πιάτο είναι απλό, όπως ακριβώς το θέλουμε όταν δεν έχουμε χρόνο ή διάθεση για πολλά. Ντοματούλα και πιπεριά, φρέσκα αυγουλάκια και φετούλα και έχεις το πιο νόστιμο φαγητό!
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι για να σφουγγίζει όλη τη νοστιμιά από το πιάτο!!
Υλικά
- 4 αυγά
- 4 ώριμες ντομάτες
- 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- 1 πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι (με προσοχή, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
- πιπέρι
- ρίγανη
- μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε την πιπεριά, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την κόβουμε σε ροδέλες.
- Τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε μέρος από τα υγρά τους.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά και τη ζάχαρη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα στο τηγάνι, χωρίς να ανακατέψουμε αμέσως.
- Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το ασπράδι των αυγών, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.
- Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις η φέτα λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.