
Αυτό το γλυκό είναι τέλειο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση και τη γεύση του.
Υλικά
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κορν φλάουρ
Για την κρέμα σιμιγδαλιού
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι καρύδα
Για τη σύνθεση
- Μπισκότα σαβαγιάρ
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Ρίχνουμε την κρέμα σε μια φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ψιλό σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
- Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε την κρέμα σιμιγδαλιού πάνω στην κρύα κρέμα πορτοκαλιού με προσοχή, ώστε να μην ανακατευτούν οι στρώσεις.
- Απλώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα σιμιγδαλιού, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
- Μόλις το γλυκό κρυώσει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο.
- Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou