Γεμιστές πατάτες με μπέικον

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες (6 μισές)
  • 140 γρ ψιλοκομμένο μπέικον 
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος 
  • 2 κ.γ. βούτυρο 
  • αλάτι 
  • μαύρο πιπέρι 
  • τριμμένο τυρί γκούντα η cheddar

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε με οδοντογλυφίδα.
  2. Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις χωρίζουμε στα δύο, με ένα κουτάλι βγάζουμε το πουρέ χωρίς να κόψουμε τη φλούδα και ξαναβάζουμε στο ταψί μας.
  4. Σοτάρουμε το μπέικον να πάρει λίγο χρώμα.
  5. Ρίχνουμε τον πουρέ, την κρέμα, το βούτυρο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  6. Γεμίζουμε τις πατάτες, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο chili.
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou