
ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά:
- 300 γρμ. κεράσια κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια
- 3 αυγά
- 70 γρμ. ζάχαρη
- 70 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μπέϊκιν
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 ml γάλα
- 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
- Από το βράδυ στραγγίζουμε τα κεράσια, αν είναι κομπόστα. Αν είναι φρέσκα τα πλένουμε καλά, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα στραγγίζουμε.
- Βουτυρώνουμε με τις 2 κ.σ, πολύ καλά μια βαθιά ταρτιέρα, ή ένα ταψάκι 22 εκ. περίπου.
- Απλώνουμε τα κεράσια στον πάτο της φόρμας.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν, το γάλα και τα κτυπάμε καλά.
- Το μείγμα που θα πάρουμε θα είναι νερουλό.
- Το ρίχνουμε πάνω στα κεράσια και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για 30-40'.
- Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο και ζάχαρη άχνη.


Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka