
Υλικά

Για το φύλλο
- 300 γρ. αλεύρι Κούλα
 - 300 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ
 - 300 γρ. νερό
 - 30 γρ. λάδι
 - 25 γρ. ξύδι
 - 1 αυγό
 - 12 γρ. αλάτι
 - 125 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
 - 125 γρ. λάδι (για το άλειμμα των φύλλων)
 
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κολοκυθάκια (τριμμένα)
 - 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
 - Μπόλικο δυόσμο
 - Μάραθο (ψιλοκομμένο)
 - Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
 - 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
 - 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
 - 2 αυγά
 - 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
 - 2 καρότα (τριμμένα)
 - Φέτα (σε κύβους)
 - 4 κ.σ. τραχανά
 
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι, το αυγό, το αλάτι και το νερό σταδιακά, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
 - Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
 - Τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.
 - Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μέγεθος πιάτου φρούτου, τα αλείφουμε με μείγμα βουτύρου-λαδιού και τα συνενώνουμε ανά δύο, πασπαλίζοντας ανάμεσα με νισεστέ.
 - Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την πίτα μας.
 - Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 1 ώρα, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
 - Στη συνέχεια, τα στίβουμε καλά.
 - Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε λάδι μέχρι να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
 - Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
 - Ρίχνουμε τα μυρωδικά, την πιπεριά, και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
 - Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
 - Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τον τραχανά.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
 - Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί.
 - Συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα λαδώνοντας καλά το κάθε φύλλο.
 - Ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
 - Ρίχνουμε από πάνω όσο λαδοβούτυρο περίσσεψε, χαράζουμε την πίτα και ψεκάζουμε με λίγο νερό.
 - Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C.
 

Δημιουργός συνταγής: Anna Lampropouloy