
Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη νοστιμιά του κιμά με τη λιωμένη μοτσαρέλα και τις τραγανές πατάτες, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 4-5 πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μαγειρευτεί.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 15-20 λεπτά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
- Σε ένα ταψί, στρώνουμε τις μισές πατάτες στον πάτο.
- Από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η μοτσαρέλα και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 20 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Nitsa Lioulia