
Νόστιμη και ζουμερή Χοιρινή Τηγανιά με Χρωματιστές Πιπεριές που συνδυάζεται άψογα με μια παγωμένη μπύρα.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη
Είτε το απολαύσουμε ως κύριο γεύμα είτε ως μεζέ, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας με τα αρώματα και τη γεύση του.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μπουκίτσες
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
- Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις μπουκίτσες από το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε το κρέας με το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να απορροφηθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε ξανά για να καλυφθούν ομοιόμορφα οι μπουκίτσες χοιρινού με τα καρυκεύματα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, καλυμμένο, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει τις γεύσεις του κρασιού και των μπαχαρικών.
- Στο τέλος, προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να διατηρούν ακόμα το χρώμα και την τραγανότητά τους.
- Σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με μπόλικο χυμό λεμονιού.