
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Μια απλή, αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε!
Με πλούσια γεύση και τραγανή υφή είναι τέλεια για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.
Με πλούσια γεύση και τραγανή υφή είναι τέλεια για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 & 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 2 μεγάλες κούπες ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 βανίλιες
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 & 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
- 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι για το άλειμμα
- Σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά, για άρωμα και διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι για να μας βοηθήσει στο πλάσιμο των κουλουριών.
- Πλάθουμε το ζυμάρι σε μικρά κουλουράκια, δίνοντάς τους το σχήμα που επιθυμούμε.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα στο ψήσιμο και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι για έξτρα άρωμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω και αέρα.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.
- Μόλις τα κουλουράκια ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσουμε.
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Θεοδωρακη