
ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΑΦΡΑΤΑ
Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα αφράτα και χρυσαφένια Τηγανόψωμα και απολαύστε τα ζεστά με μέλι, τυρί ή ακόμα και σκέτα!
Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά, με μέλι, τυρί φέτα, ή σκέτα.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις (π.χ., Μάνα Κεραμάρη)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. νωπή μαγιά (όσο ένα καρύδι)
- 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το ελαιόλαδο.
- Διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1-1,5 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει καλά.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης, τις πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά για να ανοίξουν σε σχήμα δίσκου.
- Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα στο καυτό λάδι, λίγα-λίγα κάθε φορά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τα τηγανόψωμα ζεστά, με μέλι, τυρί φέτα, ή σκέτα.
Είναι πεντανόστιμα και ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας!

Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget