
Πεντανόστιμο, τρυφερό και αρωματικό μοσχαράκι με πλούσια λεμονάτη σάλτσα που δένει τέλεια με το αφράτο ρύζι!
Αυτό το φαγητό θα κερδίσει τις εντυπώσεις!
Υλικά
Για το μοσχαράκι:
- 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μερίδες
- 3 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) ελαιόλαδο
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- λίγο κουρκουμά
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό
Για το ρύζι:
- 3 κούπες νερό
- 1 κύβος ζωμού κότας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- Λίγος χυμός λεμονιού
- 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά, και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και τους κόκκους μπαχάρι.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα 2 ποτήρια νερό.
- Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
- Μετά τον χρόνο μαγειρέματος, ανοίγουμε προσεκτικά τη χύτρα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό για να δέσει η σάλτσα.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και δοκιμάζουμε.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού για να δώσουμε ένταση στη γεύση.
- Για το ρύζι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις 3 κούπες νερό, τον κύβο ζωμού κότας, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 10 λεπτά, ώστε να ζεσταθεί καλά το νερό.
- Προσθέτουμε το ρύζι στο ταψί και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να χυλώσει το ρύζι.
- Σερβίρουμε το μοσχαράκι με το ρυζάκι και περιχύνουμε με την πλούσια λεμονάτη σάλτσα του.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου