ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Μια δροσερή, ανάλαφρη και με πλούσια γεύση Γαλατόπιτα με βελούδινη κρέμα λεμονιού!
Υλικά
- 6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας
- 1/5 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Κρέμα
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
- 2 κ.σ. κρέμα λεμονιού ή χυμό από μισό λεμόνι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 μέτρια αυγά
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την Κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κρέμα αραβοσίτου σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 3 με 4 λεπτά.
- Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο την κρέμα λεμονιού ή το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ., απλώνουμε ένα - ένα τα φύλλα (να προεξέχουν από το ταψί) βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε κάθε φύλλο κανελοζάχαρη.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει παντού και κλείνουμε τα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα και πάνω από την κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 45 με 50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
Σημειώσεις:
- Μπορείτε να τη φτιάξετε με φύλλο ή και χωρίς φύλλο.
- Είτε ζεστή είτε κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!