Γαλατόπιτα με κρέμα Λεμονιού

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Μια δροσερή, ανάλαφρη και με πλούσια γεύση Γαλατόπιτα με βελούδινη κρέμα λεμονιού!


Υλικά

  • 6 φύλλα χωριάτικα ή κρούστας
  • 1/5 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 κ.σ. κρέμα λεμονιού ή χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 μέτρια αυγά


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την Κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κρέμα αραβοσίτου σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. 
  2. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 3 με 4 λεπτά.
  3. Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το βούτυρο την κρέμα λεμονιού ή το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας δυνατά με το σύρμα.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
  6. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ., απλώνουμε ένα - ένα τα φύλλα (να προεξέχουν από το ταψί) βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σε κάθε φύλλο κανελοζάχαρη.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει παντού και κλείνουμε τα φύλλα γυρίζοντας τα προς τα μέσα και πάνω από την κρέμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 45 με 50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.

Σημειώσεις:

  • Μπορείτε να τη φτιάξετε με φύλλο ή και χωρίς φύλλο.
  • Είτε ζεστή είτε κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Δημιουργός συνταγής MPAXARI & KANELA

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget