Ζαμπονοκασερόπιτα πανεύκολη!

ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ

ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ


Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζαμπόν
  • 300 γρ. κασέρι (ή ό,τι άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε)
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους.
  2. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια (πάντα με γάντι).
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το φύλλο κρούστας ως εξής: ανά δύο φύλλα βουτυρώνουμε, στα τέσσερα φύλλα απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν - κασέρι, μετά ανά φύλλο βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν - κασέρι, μέχρι το τελευταίο φύλλο.
  4. Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
  5. Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  6. Προσθέτουμε 3 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
  7. Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις:

  • Κόβουμε την πίτα μας πριν το ψήσιμο για να ρουφήξει το μείγμα με τα υγρά.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget