ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 300 γρ. ζαμπόν
- 300 γρ. κασέρι (ή ό,τι άλλο κίτρινο τυρί θέλουμε)
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια (πάντα με γάντι).
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το φύλλο κρούστας ως εξής: ανά δύο φύλλα βουτυρώνουμε, στα τέσσερα φύλλα απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν - κασέρι, μετά ανά φύλλο βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν - κασέρι, μέχρι το τελευταίο φύλλο.
- Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
- Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε 3 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
- Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις:
- Κόβουμε την πίτα μας πριν το ψήσιμο για να ρουφήξει το μείγμα με τα υγρά.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Dimitris Michailidis
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!