ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Μια γευστική μακαρονάδα με λαχταριστούς κεφτέδες που λιώνουν στο στόμα και πλούσια κόκκινη σάλτσα. Ένα πιάτο που φέρνει την οικογένεια γύρω από το τραπέζι!
Υλικά
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (μισό για τον κιμά, μισό για τη σάλτσα)
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού δυόσμο
- Λίγη ρίγανη
- Ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και καλά στυμμένη
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ½ κουτί σάλτσα ντομάτας
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγη κανέλα
- Μπαχάρι τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας από το νερό των μακαρονιών
- Μακαρόνια της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τον κιμά με μισό κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, την ψίχα ψωμιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ζεστό λάδι και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σοτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό από τα μακαρόνια. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα και, όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα μεταφέρουμε κατευθείαν στη σάλτσα μαζί με τους κεφτέδες.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει η σάλτσα παντού, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να "τραβήξει".
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!