
Μικρά, ζεστά πιτάκια που συνδυάζουν την απαλή γεύση του τυριού με τη γήινη γεύση των μανιταριών και τη φρεσκάδα του κρεμμυδιού.
Δημιουργός συνταγής: Svetlana Shtoda
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. μανιτάρια
- 150 γρ. τυρί της επιλογής μας (τριμμένο)
- 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Αλάτι, κατά βούληση
Για τη ζύμη:
- 250 ml μεταλλικό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μεταλλικό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αυγό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
- Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο και τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη μέση.
- Τσιμπάμε τις άκρες για να κλείσει καλά η γέμιση μέσα στο ζυμάρι.
- Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα πιτάκια για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.