
Υλικά
Για τη γέμιση
- 2 μάτσα φρέσκο σπανάκι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 2 πράσα
- 2 κ.σ. τραχανά
- 2 αυγά
- Φέτα (όση επιθυμούμε)
- Λίγο ελαιόλαδο
Για το φύλλο
- 600 γρ. αλεύρι
- Λίγο αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Νερό (όσο χρειάζεται για μια μαλακή ζύμη)
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σέσκουλα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια και τα πράσα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα χόρτα με τον τραχανά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τη φέτα.
Για το φύλλο:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τα λαδώνουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη σε λεπτό πάχος.
Συναρμολόγηση:
- Σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 2 φύλλα στη βάση, λαδώνοντάς τα ελαφρά.
- Απλώνουμε τη μισή γέμιση, καλύπτουμε με ένα φύλλο και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C (αντιστάσεις) για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου