
Αφράτα, τριφτά και γεμάτα γεύση βουτύρου, αυτά τα cookies λιώνουν στο στόμα! Εύκολη συνταγή με απλά υλικά για 20 λαχταριστά μπισκότα που θα εξαφανιστούν στη στιγμή.
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 280 γρ. αλεύρι Μάννα Κεραμάρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 1 σακουλάκι (περίπου 100 γρ.) σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο, λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανιλίνες και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή κουτάλι.
- Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή και θα κολλάει στα χέρια.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας, τις πλάθουμε σε μπαλάκια και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για ακριβώς 10 λεπτά. Τα cookies δεν πρέπει να πάρουν καθόλου χρώμα.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο, θα φαίνονται πολύ μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τότε αποκτούν την τέλεια υφή!
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Τάχα