Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Αφράτα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με υπέροχο άρωμα!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Αφράτα, αρωματικά κουλουράκια με πορτοκάλι, ιδανικά για νηστεία και συνοδευτικά του καφέ.


Υλικά

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κ.γ. σόδα 


Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ινδοκάρυδο. 


Δημιουργός συνταγής: Σπιτικά και Νόστιμα 
 
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget