
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Αφράτα, αρωματικά κουλουράκια με πορτοκάλι, ιδανικά για νηστεία και συνοδευτικά του καφέ.
Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ινδοκάρυδο.
Δημιουργός συνταγής: Σπιτικά και Νόστιμα