Πάστες με Ινδοκάρυδο

Αφράτες πάστες με κρέμα και ινδοκάρυδο για κάθε περίσταση

ΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ


Αυτές οι αφράτες και δροσερές πάστες με ινδοκάρυδο είναι το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις. Η ισορροπία της βελούδινης κρέμας, του αφράτου παντεσπανιού και του αρωματικού σιροπιού θα σας ενθουσιάσει!


Υλικά (22 τεμάχια)

Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο δύο φορές)
  • 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο δύο φορές)
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • Λίγο αλάτι

Για την κρέμα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml παγωμένο γάλα φρέσκο
  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλιας
  • 1 βανίλια
  • 3-4 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια

Για το τύλιγμα
  • 200-300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο


Εκτέλεση

Σιρόπι
  1. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 1 λεπτό από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  2. Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με το γάλα και το ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα, χτυπώντας για λίγο σε δυνατή ταχύτητα.
  3. Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά 2 φορές και τα ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, ώστε να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω,  για 12 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα. 
  5. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το ξεκολλάμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα και το κόβουμε στη μέση. 
  6. Τοποθετούμε το ένα κομμάτια ανάποδα στο ταψί και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο για το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και περιμένουμε να κρυώσουν.

Κρέμα
  1. Χτυπάμε τη σκόνη γκαρνί με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Συναρμολόγηση
  1. Ξετυλίγουμε το πρώτο ρολό παντεσπάνι, απλώνουμε 3 κ.σ. κρέμας, ξανατυλίγουμε και με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 4 εκ. περίπου.
  2. Βουτάμε κάθε φέτα στο κρύο σιρόπι, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
  3. Με τη βοήθεια μιας πηρούνας ή τρυπητής κουτάλας  περνάμε τις φέτες από το ινδοκάρυδο.
  4. Τοποθετούμε τις πάστες σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο παντεσπάνι.

Αφράτες πάστες με κρέμα και ινδοκάρυδο για κάθε περίσταση

Δημιουργός συνταγής: Δάφνη Λεμονάκη, συνταγή: Σόφη Τσιώπου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget