
ΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Αυτές οι αφράτες και δροσερές πάστες με ινδοκάρυδο είναι το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας σε γιορτές και ειδικές περιστάσεις. Η ισορροπία της βελούδινης κρέμας, του αφράτου παντεσπανιού και του αρωματικού σιροπιού θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά (22 τεμάχια)
Για το παντεσπάνι- 5 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο δύο φορές)
- 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο δύο φορές)
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.σ. σπορέλαιο
- 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
- Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml παγωμένο γάλα φρέσκο
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλιας
- 1 βανίλια
- 3-4 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Για το τύλιγμα
- 200-300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Σιρόπι- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 1 λεπτό από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με το γάλα και το ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα, χτυπώντας για λίγο σε δυνατή ταχύτητα.
- Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά 2 φορές και τα ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα, ώστε να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 12 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με μια οδοντογλυφίδα.
- Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το ξεκολλάμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα και το κόβουμε στη μέση.
- Τοποθετούμε το ένα κομμάτια ανάποδα στο ταψί και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο για το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και περιμένουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τη σκόνη γκαρνί με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Ξετυλίγουμε το πρώτο ρολό παντεσπάνι, απλώνουμε 3 κ.σ. κρέμας, ξανατυλίγουμε και με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 4 εκ. περίπου.
- Βουτάμε κάθε φέτα στο κρύο σιρόπι, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
- Με τη βοήθεια μιας πηρούνας ή τρυπητής κουτάλας περνάμε τις φέτες από το ινδοκάρυδο.
- Τοποθετούμε τις πάστες σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο παντεσπάνι.

Δημιουργός συνταγής: Δάφνη Λεμονάκη, συνταγή: Σόφη Τσιώπου
