
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Μια ιδιαίτερη εκδοχή της αγαπημένης πάστας Φλώρα, με ζύμη εμπλουτισμένη με τρούφα σοκολάτας και ινδοκάρυδο, που της δίνουν ξεχωριστή υφή και γεύση!
Υλικά
- 2 αυγά
- Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
- 250 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3,5 κούπες αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
- 3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
- 3 κ.σ. ινδοκάρυδο
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εδώ δύο είδη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και το ινδοκάρυδο. Ζυμώνουμε ξανά για να ενσωματωθούν.
- Αφήνουμε τα δύο κομμάτια της ζύμης να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψάκι και απλώνουμε τη ζύμη με την τρούφα και το ινδοκάρυδο.
- Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε από πάνω, σχηματίζοντας ένα πλέγμα. (Τα στολίζουμε αν θέλουμε με μικρά λουλουδάκια ζύμης αφού βάλουμε τη μαρμελάδα)
- Γεμίζουμε τα κενά με τη μαρμελάδα της επιλογής μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Απολαμβάνουμε μια ξεχωριστή πάστα Φλώρα με υπέροχη γεύση και ενδιαφέρουσα υφή!




