ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Όταν η μέρα τρέχει κι εσύ χρειάζεσαι κάτι απλό αλλά και νόστιμο, αυτό το ρυζόγαλο είναι ό,τι πρέπει. Φτιάχνεται με λίγα υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα και προσφέρει εκείνη τη γλυκιά, γνώριμη γεύση που αγαπάμε. Με άρωμα βανίλιας και κανέλας, είναι το comfort γλυκό της εβδομάδας.
Υλικά (για 5-6 μπολάκια)
- 1,5 φλ. τσαγιού νερό
- 6 κ.σ. ρύζι νυχάκι
- 6 φλ. τσαγιού φρέσκο πλήρες γάλα
- 1,5 γεμάτη κ.σ. κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου ή κορν φλάουρ)
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το νερό, μέχρι να το απορροφήσει τελείως.
- Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο υπόλοιπο 1 φλιτζάνι γάλα.
- Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα κάψει, ρίχνουμε το διαλυμένο κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με κανελίτσα και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
