Κανταϊφάκια



ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
Για την γέμιση
250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλια
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι τον χυμό
1 κ. σούπας γλυκόζη
2 βανίλιες

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια.
Χοντροκόβουμε και τα καρύδια.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι.
Παίρνουμε μία ποσότητα το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας.
Βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κυβάκι βούτυρο.
Ρολάρουμε και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψί.
Λιώνουμε τα κυβάκια βούτυρο που μας περίσσεψαν και ρίχνουμε 1 κ. σούπας σε κάθε κανταΐφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μόλις το βγάλουμε, έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι!


Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget