Κιμαδόπιτα Κερκυραϊκή

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ


Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας που περιέχει δυο φύλλα
  • μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ 
  • 1 αυγό
  • τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 3 σκελίδες μεγάλη σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένα στο τρίφτη 
  • λάδι


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο αχνίζουμε το κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο ρίχνουμε και τον κιμά και το αχνίζουμε 10 λεπτά.
  2. Βάζουμε 1 κουτάλια της σούπας πελτέ.αλάτι πιπέρι!
  3. Μόλις το κατεβάζουμε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι και ένα χτυπημένο αυγό!
  4. Παίρνουμε ένα ταψί το οποίο τοποθετούμε λαδόκολλα βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε το μείγμα κιμά και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο!!
  5. Το τρυπάμε ραντίζουμε με λίγο λάδι χαράζουμε κομμάτια και το ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά!



Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

  • Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)
  • ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
  • Pancakes
  • PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
  • Κουλουράκια Βανίλιας με Πορτοκάλι
  • ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
    Recent Posts Widget