
ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ, ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο ταψι η πυρεξ μια σειρα φρυγανιες(12)!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 4 λεπτα!
Το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε σιγα σιγα τις φρυγανιες!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε 4 κ.σ κορν φλαουρ γεματες και 2 κ.σ. γεματες αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το κρυο γαλα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 2 κ.σ. βιταμ!
Την ριχνουμε πανω στις φρυγανιες!
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΒΑΝΙΛΙΕΣ:
Ψιλοκοβουμε 7 βανιλιες στην κατσαρολα ριχνουμε 1 ποτηρι νερου ζαχαρη και 1,5 μιση ποτηρι νερου και τα βαζουμε σε χαμηλη φωτια να βρασουν ξαφριζοντας τα!
Αφου δεσει την κατεβαζουμε την αφηνουμε να κρυωσει και την χτυπαμε στο μουλτι!
Την αφηνουμε να κρυωσει καλα και την ριχνουμε στην κρυα κρεμα!
Και στην συνεχεια βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο!