Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα και σοκολάτα



XAΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΆ
2 κούπες νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
Μισή Πλάκα μαργαρίνη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
αμύγδαλα καβουρδισμένα και θρυμματισμένα στο μούλτι
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα άμα θέλετε για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό, ζάχαρη και κανέλα για 5 λεπτά.
Σε τηγάνι ρίχνουμε την μαργαρίνη και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Συμπληρώνουμε και τα αμύγδαλα μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το σιμιγδάλι μέσα στο ζεστό σιρόπι, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσεις το σιμιγδάλι και να απορροφήσει όλο το υγρό, θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι αφήνοντας το καθαρό.
Τον βγάζουμε σε φόρμα η σε ατομικά φορμάκια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με έξτρα αμύγδαλο και κανέλα η με σοκολάτα.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!