Λαδένια

ΛΑΔΕΝΙΑ

ΛΑΔΕΝΙΑ


Υλικά

Ζυμάρι - Βάση
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι γοχ,
  • 1,5 φλυτζάνια χλιαρό νερό,
  • 2 φακ.μαγιά
  • 3-4 κουταλιές σούπας λάδι,
  • 2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι


Εκτέλεση 

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει 1 ώρα (όταν ζυμώνουμε βουτάμε τα χεράκια σε λάδι γιατί θα.κολλάει λίγο το ζυμάρι). Δεν βάζουμε άλλο αλεύρι γιατί σκληραίνει η ζύμη μετά.
  2. Όσο φουσκώνει εμείς κόβουμε 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το ξεπλένουμε, βάζουμε αλάτι και το ζουλάμε με τα χέρια να μαραθεί. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Παίρνουμε μία ντομάτα μέτρια προς μεγάλη, την ξεφλουδίζουμε (την ξυρίζω… με ένα μαχαίρι με δύναμη, έτσι μετά φεύγει η φλούδα εύκολα) την κόβουμε στην μέση, την ζουλάμε να φύγουν τα πολλά ζουμιά και κόβουμε σε φετούλες η κυβάκια ότι θέλει ο καθένας. Θέλουμε και 3- 4 κουταλιές γλυκού μπελτέ.
  4. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, παίρνουμε το ταψί, και ρίχνουμε.μπόλικο λαδάκι στον πάτο, βάζουμε το ζυμάρι και βουτώντας τα δάχτυλα στο λάδι του ταψιού ανοίγουμε το ζυμάρι σε όλες τις κατευθύνσεις να μένουν δαχτυλιές στο ζυμάρι,
  5. Αφού το απλώσουμε βάζουμε τον πελτέ και αλείφουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια.
  6. Μετά σκορπίζουμε το κρεμμύδι, τέλος την ντομάτα και μετά αλάτι, ρίγανη και μπόλικο λαδάκι από πάνω, μην το τσιγκουνευτείτε....άλλωστε γι' αυτό λέγεται λαδένια.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει από κάτω και από πάνω.

ΛΑΔΕΝΙΑΛΑΔΕΝΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Γεωργια Κορ

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget