Κέικ λεμονιού



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κέικ λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ στο μίξερ μία φλιτζάνα τσαγιού Βιτάμ κύπελλο με μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει .
Στην συνέχεια ρίχνω πέντε κρόκους .
Συνεχίζω το χτύπημα και αφράτεμα.
Ρίχνω το ξύσμα ενός λεμονιού κίτρινο να είναι.
Κατόπιν ένα γιαουρτάκι Total πέντε τις εκατό, η ότι άλλο στραγγιστό.
Κλείνω το μίξερ και ρίχνω εναλλάξ την μαρέγκα από τα πέντε ασπράδια και ένα πακέτο αλεύρι φαρίνα Γιώτης κόκκινη ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ,και τέλος τα αμύγδαλα.
Ψήνω σε βουτυρωμένη φόρμα και προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα.

Σημείωση :
Διακοσμω με αμυγδαλα μισα σε σχημα μαργαριτουλας!