
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 120 γρ. νισεστές
- 100 γρ. ζάχαρη
- λεμόνι το ξύσμα
- 350 γρ. μαρμελάδα
- 1-2 κ.σ. λικέρ
- 100 γρ. γάλα φρέσκο, κρύο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το 1 λίτρο γάλα.
- Το υπόλοιπο γάλα που κρατήσαμε τα 100 γρ. γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε μέσα το νισεστέ, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το γάλα.
- Το ανακατεύουμε όλα μαζί για 5λεπτα, το βγάζουμε από το μάτι.
- Βάζουμε τα σαβαγιάρ σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που φτιάξαμε και το απλώνουμε καλά να σκεπάσουν όλα τα σαβουαγιαρ,
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Το βγάζουμε, απλώνουμε από πάνω μια στρώση μαρμελάδα, αν είναι πυκνή την αραιώνουμε με λίγο λικέρ.
- Το βάζουμε για λίγο ακόμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλουμε εξαφανίζεται επί τόπου στο λεπτό!
Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou