Απίθανο γλυκό!!
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη
- 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα )
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 πρέζες αλάτι
Για το σιρόπι
- 550 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
Για το frosting
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 70 γρ βούτυρο αγελάδας
- 150 γρ τυρί κρέμα
- Ξύσμα από 1 Λάιμ
- 1/2 κ.γ. εσάνς λάιμ (αν έχουμε)
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
- Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ να αφρατέψει.
- Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να γίνουν κρέμα.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να απορροφούνται από το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και δυο κουταλιές από το συνολικό αλεύρι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που μπαίνει όλο το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 30-32 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
- Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
- Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
- Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε πάντα με μαχαίρι αν ψήθηκε στο κέντρο η λεμονόπιτα.
- Αυτό το κάνουμε αφού περάσει ο αναγραφόμενος χρόνος ψησίματος.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
- Με ένα ξύλο για σουβλάκια τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια μέχρι κάτω την κρύα λεμονόπιτα.
- Λίγο λίγο περιχύνουμε με το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με το frosting αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί.