Σπέσιαλ Γλυκό με 3 Γάλατα

ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΟ ΜΕ 3 ΓΑΛΑΤΑ

ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΟ ΜΕ 3 ΓΑΛΑΤΑ


Αυτό το γλυκό με τρία διαφορετικά είδη γάλατος αποτελείται από ένα αφράτο παντεσπάνι που απορροφά το μείγμα από γάλα, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος, και ολοκληρώνεται με μια πλούσια καραμέλα που προσθέτει την τέλεια γλυκιά γεύση.


Υλικά

Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το μείγμα γάλακτος:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την καραμέλα:
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml νερό
  • 110 γρ. βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα που να στέκεται.
  3. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό.
  4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. 
  5. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ για να μην χάσουμε τον αέρα από το μείγμα.
  6. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 30 εκ., το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε το παντεσπάνι στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο.
  8. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει. 
  9. Αναποδογυρίζουμε σε μια νέα λαδόκολλα και το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα.

Για το μείγμα γάλακτος:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  2. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα γάλατος στο ταψί και τοποθετούμε το παντεσπάνι από πάνω. Τρυπάμε ξανά το παντεσπάνι πολλές φορές για να απορροφήσει καλά το υγρό.
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γάλατος πάνω από το παντεσπάνι.
  4. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει τα υγρά.

Για την καραμέλα:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Επαναφέρουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πήξει η καραμέλα.
  5. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Συναρμολόγηση του γλυκού:
  1. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε την καραμέλα ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι με το γάλα.
  2. Τοποθετούμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα για να σφίξει καλά.

Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσετε!  
Σερβίρεται κρύο και είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες ή για ένα γλυκό φινάλε μετά από ένα γεύμα. Καλή απόλαυση!

ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΟ ΜΕ 3 ΓΑΛΑΤΑ

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget