Λιαστές ντομάτες

ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


Για να νοστιμίσετε τις σαλάτες και τις σάλτσες σας!


Υλικά

  • Ντοματίνια Κρήτης
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Σκόρδο
  • Κάπαρη
  • Βασιλικός
  • Δεντρολίβανο
  • Δάφνη
  • Αλάτι (λίγο)
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ντοματίνια.
  2. Τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό και ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω.
  5. Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για περίπου 5 ώρες.
  6. Τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο και λίγη κάπαρη.
  7. Σκεπάζουμε κάθε βάζο με ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι.

Παρατήρηση: Εγώ για σιγουριά τα φυλάσσω στο ψυγείο.!!


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget