
ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Υλικά
- Ντοματίνια Κρήτης
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Σκόρδο
- Κάπαρη
- Βασιλικός
- Δεντρολίβανο
- Δάφνη
- Αλάτι (λίγο)
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα ντοματίνια.
- Τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό και ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στους 120 βαθμούς για περίπου 5 ώρες.
- Τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο και λίγη κάπαρη.
- Σκεπάζουμε κάθε βάζο με ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou