Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά (για 12 σουφλέ)

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  3. Προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά λίγη - λίγη τη λιωμένη σοκολάτα, αφού κρυώσει.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. 
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε κακάο. 
  6. Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 9 - 10 λεπτά.

Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou