
Υλικά (για 12 σουφλέ)
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο μαλακό
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά λίγη - λίγη τη λιωμένη σοκολάτα, αφού κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε κακάο.
- Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 9 - 10 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou