Μια συνταγή της κυρίας Ioanna Stefanaki για αφράτο ΡΕΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
1 1/3 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια λίγο αλάτι
4 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό
8 αβγά
1 + 1/3 κούπες ζάχαρη
2,5 κούπες νερό
2 κουτ. σούπας ξύσμα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Μισή Πλάκα βούτυρο.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στέρεα και υγρά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σιρόπι καυτό και το γλυκό χλιαρό.
Υλικά
1 1/3 κούπα αλεύρι φαρίνα1 1/3 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια λίγο αλάτι
4 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό
8 αβγά
1 + 1/3 κούπες ζάχαρη
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη2,5 κούπες νερό
2 κουτ. σούπας ξύσμα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Μισή Πλάκα βούτυρο.
Εκτέλεση
Τα πρώτα 4 υλικά τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στέρεα και υγρά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σιρόπι καυτό και το γλυκό χλιαρό.