Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
Για τη γέμιση:
- 2 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα και στυμμένα
- 3 καρότα, τριμμένα
- 1 πατάτα, τριμμένη
- 4 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- τυρί φέτα, τριμμένο (όχι πολύ)
- 1 κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 2 αυγά
- λίγο γάλα
- λίγο μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα τριμμένα καρότα και την πατάτα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
- Σοτάρουμε τα τριμμένα και στυμμένα κολοκύθια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμιγνύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
- Σε ένα ταψί καλά λαδωμένο απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε λίγο ακόμα τυράκι.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσει καλά η πίτα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αέρα για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Απολαμβάνουμε τη νοστιμιά της!
Σημείωση: Δεν άλειψα με αυγό
