Κολοκυθόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας

Κολοκυθόπιτα Σφολιάτας

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας

Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα και στυμμένα
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 1 πατάτα, τριμμένη
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • τυρί φέτα, τριμμένο (όχι πολύ)
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 αυγά
  • λίγο γάλα
  • λίγο μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα τριμμένα καρότα και την πατάτα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
  3. Σοτάρουμε τα τριμμένα και στυμμένα κολοκύθια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Αναμιγνύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
  6. Σε ένα ταψί καλά λαδωμένο απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. 
  7. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης, το απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε λίγο ακόμα τυράκι.
  8. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κλείσει καλά η πίτα.
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αέρα για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Απολαμβάνουμε τη νοστιμιά της!

Σημείωση: Δεν άλειψα με αυγό


Κολοκυθόπιτα Σφολιάτας

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!